Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sem prosím pište svoje komentáře, názory, dotazy a připomínky, které nešly zařadit do konkrétní rubriky (stránky).
Máte-li chuť kritizovat na netu (nejenom moje obrázky), doporučuji přečíst si článek českého výtvarníka Jana DoležálkaKonstruktivní kritika - mýty a omyly

Uvítám zde odkazy na Vaše stránky s výtvarným zaměřením.

Vulgární, nemístné a provokativní komentáře, stejně jako spam a reklama budou smazány.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ad.:

(Andrea, 13. 11. 2009 16:36)

Pokud se mi takový obraz bude hodit do interiéru, tak si ho tam jistě pověsím a pokud bych chtěla na stěně svou podobiznu, raději si zajdu ke kvalifikovanému fotografovi.

shlédnutí obrázků

(Marki, 1. 11. 2009 16:10)

V Š E co je uvedeno na Vašich stránkách, tzn. VŠECHNY obrázky - jsou úžasné. Jste velice šikovná, také se snažím malovat, ale nevím, nevím, když vidím Vaše nádhery, tak se stydím vzít do ruky tužku nebo pastel. Moc se mi vše líbí.

Ad.: Něco k modernímu umění

(Menci, 27. 10. 2009 18:56)

Andreo - "dílo ve stylu vajglů připíchnutých k útržkům z novin" neurážím! Asi jste špatně četla můj názor tady nahoře v rubrice "O umění"?? Prostě já osobně taková díla za umění nepovažuju ale klidně respektuji Váš názor - že Vám se to líbí a vidíte v tom originalitu. Máte je pověšeny na čestném místě v obyváku? (Myslím ty vajgly "umělecky" připíchnuté na novinách?)Originalita tam je - ale umění?? Pokud se za tím skrývá dobrý malíř, tak si ho za jeho jiná (dobrá) díla určitě vážím. Ale za dílo - evidentně vytvořené za 5 minut a s pořádnou cenovkou si ho vážit nemohu. I když "kreslím komerční portréty jaké umí udělat 100 lidí na Karlově mostě" :-))

názor

(Jano, 17. 10. 2009 15:00)

Velmi pekné kresby, keby som nebol z Košíc,urcite by som Vas navstívil, opakujem sa: pekne kresby a dobre spracovana stránka

Navštivte i nás

(Robert, 4. 10. 2009 17:45)

Dobrý den, máte pěkné stránky navštivte ty naše na http://www.interstyl.ic.cz těšíme se na Vás

Něco k modernímu umění

(Andrea, 12. 9. 2009 21:36)

Dobrý den, ve vší slušnosti, urážíte dílo ve stylu vajglů připíchnutých k útržkům z novin, a přitom sama kreslíte a malujete, abyste se uživila, komerční portréty ke všemu s disproporcema, které jsou patrné pouhým okem. U vás bohužel k rozplývání nad originalitou nedojde, už jen z toho důvodu, že to co děláte, umí udělat 100 lidí na Karlově mostě a 50 lidí v Českém Krumlově na slavnostech. Vajgl+noviny a jiné moderní záležitosti jsou uměním nejen originálním, ale také skrývajícím pointu a k Vašemu údivu se přesto za dílem schovává malíř, který dokáže lépe namalovat to co Vy. Snad Vám toto vysvětlení bude stačit a neberte, prosím, tuto recenzi za urážlivou, nýbrž jako podmětnou. Děkuji. Pokud máte nějaký dotaz na moderní umění, ráda ho zodpovím, teraski@seznam.cz

zahradni nabytek

(Hřídel a Dolan, 7. 9. 2009 14:29)

Dobrý den, máte pěkné stránky nacštivte ty naše na http://www.zahradninabytek-cb.cz těšíme se na Vás

..........

(Alena, 4. 7. 2009 21:04)

Dobrý den, některé Vaše věci mi přijdou opravdu dobré (dřevokresby), jiné méně. Každopádně oceňuji podrobné popisy postupů při tvorbě, které myslím, mnoha začátečníkům mohou pomoct. Jestli máte zájem koukněte na http://www.davidkovalena.wgz.cz/ Přeji tvůrčí úspěchy...

spokojenost

(Zuzana H. susanie@seznam.cz, 9. 6. 2009 14:44)

Pred rokem jsem pro sve rodice nechala od pani Blanky nakreslit portret podle fotografie, byla jsem velmi spokojena s jejim pristupem, s rychlosti, komunikaci a hlavne s obrazkem! Vsem se moc libil a podoba (ocenuji, ze je kresleno podle predlohy) byla moc dobra.
P. S. Kdyz si ctu prispevky od pana P. Balgera, nestacim se divit, ze i na strankach jako jsou tyto muze nekdo zanaset zlo. Ceny jsou z meho pohledu velmi priznive, pan bude asi z levneho kraje... a neuskodil by mu kurs ceskeho jazyka... nebot s gramatikou je na tom stejne spatne jako se slusnosti.

Poslední vzkaz pro Petra Balgera

(Menci, 18. 4. 2009 9:16)

Na rozdíl od distributora elektřiny nebo televize Vám nijak nebráním, abyste si koupil obrázek jinde.
Umístění linku Vám nevnucuji - nýbrž nabízím. Víte-li něco o kompozici, pozadí, světlu, ... jak mně píšete, tak se ráda přiučím z Vašich děl.
Zde prosím v naší diskusi nepokračujme, začíná být osobní a to sem nepatří.

Vzkaz pro Menci.

(Petr Balger, 18. 4. 2009 5:38)

Nehodnotíme přístup k mým, ale nýbrž vašim pracím. Tak se prosím nevnucujte s linkama. A za ty vaše ceny se nechám raději stejně spitvořit u pokročilého začátečníka a za minimálně poloviční peníze - vy jedna záruko profesionálního přístupu. :-o.

Vzkaz pro Petra Balgera

(Menci, 17. 4. 2009 18:32)

Ale, ale - pane Petře? Proč ta zlá slova? Nebo je to závist?? Kolik mých obrázků jste si koupil, že je považujete za předražené? Také se odcituji: "... mým prvořadým cílem nejsou peníze, nýbrž touha, aby mé obrázky dělaly lidem radost, líbily se jim a byly jim dostupné ..." tímto se řídím celý život. Věřte nebo ne, hodně lidem radost opravdu dělají.
Já zase považuji za předražené: elektřinu, benzin, pivo, televizní polatky, ... kam to mám napsat??
Také vidím, že vůbec nevíte, co jsou to "naivističtí malíři". Já je obdivuji, jejich obrázky se mi velice líbí a vím, že neumím tak pěkně malovat, jako oni.
Opakuji zde již poněkolikáté - dávejte sem prosím odkazy na stránky s ukázkou Vaší práce - takto jednostranně anonymně se špatně diskutuje.

To je moje... know-how .

(Petr Balger, 16. 4. 2009 10:44)

Dovolíte? Ocituji vás: "Mám na to i VŠ. Komerčně na objednávku kreslím portréty, karikatury a obrazy, již od roku 1993. V tom je záruka mého profesionálního přístupu". -> Takže na svůj věk!, délku praxe!, vaše vzdělání!.. a ty "praktické produkty", za tak přemrštěný peníze, to je dle mne charakteristika přízemního a nafoukaného člověka, který nikam nepokročil a normální sebereflexe je mu naprosto cizí.
Z vaší podstaty myšlení, by jste se nepoučila, ani ze základní encyklopedie o kompozici, pozadí, světlu a hlavně tvaru atd. Jste ztvrdlá, naprosto neuvolněná, což vám bylo opakovaně, již vytýkáno v předešlých příspěvcích a nejspíš budete, dle mne pouze a pravděpodobně naivistická malířka. Vaše věci jsou neživé a povětšinu zpotvořené. Že se netydíte za toto požadovat peníze? To je drzost a zřejmě vám vlastní. Sbohem, Petr.

Líbí

(Soňa Hubáčková, 14. 4. 2009 10:13)

Podle mého amaterského soudu je to super. Sama se také snažím malovat, chodím do výtvarného kurzu, ale do takové kvality obrazů mám ještě daleko. Pro sebe a své "spolubojovnice" v boji se štětci, barvami i tužkou, jsem jen zkušebně na rok zařídila také maličkou internetovou galerii. Jestli máte zájem, podívejte se: http://www.minigalerie.estranky.cz moje vlastní dílka jsou pod heslem SUN.

Ad.: Divím se?

(Menci, 9. 4. 2009 9:53)

Petře, děkuji Vám za zájem o mé obrázky. Ano, kreslení a malování mě velmi baví, kreslím od dětství. Vím, že nejsem mistr světa, nepřeceňuji se, věřím, že nadané děti mě strčí do kapsy a ráda bych také viděla, jak malujete Vy - dejte sem link na ukázku Vašich obrázků - ať se přiučím.
--------------
Jen jsem si nevšimla - že bych někde rozdávala kdejaké rozumy? Všude opakovaně zdůrazňuji, že moje rady - jak kreslit portréty nebo malovat dřevokresby, jsou postupy, které používám já ... a nikomu je nevnucuji.
Četl jste je vůbec? Je to moje know-how o které se dělím se zájemci. Znáte jistě lepší rady a postupy - dejte je lidem zdarma na web - bude to lepší (ale mnohem těžší) než obecné kritizování ;-)

Divím se?

(Petr Balger, 8. 4. 2009 13:44)

Ano, divím se, že rozdáváte, kdejaké rozumy, jak malovat, či kreslit a sama právě potřebujete ten rozum a zkušenosti nabýt. Mírně nadanější děti, (odhadem 12 - 15 let) z výtvarných škol vám jsou vskutku jasnými konkurenty. Chápu, že vás to baví - to vám nikdo nebere. To je třeba přiznat, ale bud´te raději na zemi a zbytečně se nepřeceňujte. Pak skutečně vypadáte směšně, když sama sebe nejste schopna ani zhodnotit - na co máte a na co ne.

www.moierlukas.blog.cz

(Lukáš, 8. 4. 2009 9:38)

Dekuji vam za nevstevu na mam blogu, ja k vam chodim take rad koukat. Mne je 24 let,dalo by se rict, me neucil kreslit nikdo, jen jsem dostal par rad jak by se melo kreslit, znam jednu pani ktera kresli na karlovem moste, jinak nejde o nic jineho nez chtit, vcitit se do portretovane osoby, ja se teprve ucim, tudiz tech chyb bude jeste mnoho, vsechno chce cvik, k umeni se neda vyskocit, ale pomalicku prijit. Zadnou umeleckou skolu nestuduji, ani jsem nestudoval, jsem vyuceny jako malir pokoju.
Preji vam krasny prosluneny den.

www.moierlukas.blog.cz

(Lukáš, 7. 4. 2009 15:38)

Mate prima blog.

http://www.vbudejovicich.cz

(Tomáš Kuneš, 17. 3. 2009 17:50)

Ahojky, pěkné stránky, budu rád, když navštívíte mé stránky http://www.vbudejovicich.cz a vyplněním formuláře mi řeknete jestli se Vám líbí.

mám rád umění

(Utrso, 28. 1. 2009 9:44)

mám rád umění a <b>čumění</b>


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

následující »