Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sem prosím pište svoje komentáře, názory, dotazy a připomínky, které nešly zařadit do konkrétní rubriky (stránky).
Máte-li chuť kritizovat na netu (nejenom moje obrázky), doporučuji přečíst si článek českého výtvarníka Jana DoležálkaKonstruktivní kritika - mýty a omyly

Uvítám zde odkazy na Vaše stránky s výtvarným zaměřením.

Vulgární, nemístné a provokativní komentáře, stejně jako spam a reklama budou smazány.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Obrazy

(Jana, 13. 4. 2007 6:45)

Zdravím Blanko, obdivuji Vaše portréty lidí, ty nemají chybu. Portréty zvířat se mě zdají méně vyvedené, zvláště koně. Zvířátka nejsou po anatomické stránce vyvedena, v některých případech bych je nazvala karikaturami.
Jste velice šikovná, máte široký žánr v malbě a kresbě, přeji Vám hodně štěstí a úspěchu ve Vaší nádherné činnosti. Jana.

Ad.: "reakce" - Kolega František

(Menci, 10. 4. 2007 11:19)

Rady poskytuji jen na SVÉ STRÁNCE lidem, kteří o to stojí. Nikomu je nevnucuji. Chci mít zpětnou vazbu a tou je i Váš dotaz.
A které moje rady máte vlastně na mysli?
- dalo mně dost práce napsat v HTML popis "Jak já kreslím portréty". Je to moje "know-how" které "na stará kolena" zveřejňuji - to každý malíř nedělá, že? (Chtělo to pár lidí, prý to na netu nemůžou najít.) Vím, že by bylo lepší, kdyby to napsali profesoři AVU, ale ti to píší jen pro své studenty.
- dále popisuji, jak maluji dřevokresby. Je to metoda, kterou jsem objevila a potěší mne, když si ji vyzkouší i jiní. Nedělám z ní tajemství.
- dále radím začínajícím malířům, aby nejdříve studovali Staré Mistry a teprve pak se snažili být originální. Nemám ráda obrazy typu: "Mistrem za pár minut", kde není vidět kus práce malíře. Na jiné rady ohledně malby apod. si nevzpomínám.
Tip na galerii, kde jsou mé obrazy: Není to ani Národní, ani Moravská, ani Dům umění :-(( Ak.mal. nejsem. Pár obrázků mám v prodejních galeriích - např. na Minoritské u Mistra Minaříka, víc jich je v galerii SUMS na Starobrněnské a nejvíc v mé soukromé galerii na Skorkovského 58, kam se můžete přijít podívat po tel. nebo mailové domluvě.
Mohl jste je vidět i na několika výstavách, seznam mám na http://sweb.cz/vystava-brno/ další výstavu připravuju v Adamově. Víte asi sám dobře, jak je to náročné a nelukrativní. Tak se radši snažím více prosadit na netu.
Děkuji za Váš příspěvek do diskuse. Blanka.

reakce

(František, 9. 4. 2007 19:35)

Opravdu jsem nepochopil,z čeho pramení Vaše přesvědčení,že můžete jiným poskytovat rady ohledně malby apod.Skutečně dost nerad kritizuji kolegy,ale to se jedná o případy těch začínajících a o sobě většinou pochybujících.Ve Vašem případě si to však vyjímečně dovolím,neboť Vy máte za sebou již velmi bohaté zkušenosti-bohužel nezúročené.Přesto bych byl rád,kdyby jste mi mohla dát tip na galerii-nejraději v Brně-kde bych se mohl podívat na Vaše věci in natura.Děkuji za odpověď. František.

komentář

(Jana, 22. 3. 2007 15:31)

Musím se přiznat, že po shlédnutí Vašich stránek, mě taky dost uchvátila malba na dřevo. Malujete moc krásně.Mám sice trošku jiného kreativního koníčka, ale vidím, že přece jenom asi si i zkusím tuhle techniku. Líbí se mi, že tady máte i popsané návody.
Přeji hezký den

Jana

reakce

(Zdena (zdenah.ic.cz), 8. 3. 2007 12:35)

Dobrý den, díky za návštěvu u mě. Zprvu jsem netušila co tím myslíte a až jsem se překlikla sem, tak jsem pochopila. Dotaz jsem nevznesla já, ale moje kamarádka, které jsem ukazovala vaše stránky. Ona mi dost fandí, já už tolik ne. S očima máte pravdu, s těma bojuju pořád, nějak mi navíc pořád švidrají. Vaši práci znám už dýl, obdivovala jsem ji v minulosti za výlohou jednoho knihkupectví v Brně. Moc závidím lidem co umí i podle živého medelu. Já jsem sice schopna i tak vystihnout základní podobu (alespoň já ji tam vidím), ale spokojena s tím nejsem. Fotka se mi obvykle nehýbe, tak ji mám radši.

amatér

(Petr Černoch, 5. 3. 2007 17:03)

Máte moc pěkné obrazy. Je tam vidět hodně práce a řekl bych že už i profesionalita. O té se u mne zatím nedá hovořit. Tak budu rád když navštívíte i mé stránky a zhodnotíte moje snahy. Děkuji. www.cernoch.estranky.cz

Váš názor

(Jana, 2. 3. 2007 20:20)

Dobrý den, moc se mi líbí vaše práce. Pozorně jsem si přečetla váš návod jak kreslit portrét a moc by mě zajímal váč osobní názor na portréty na stránkách zdenah.ic.cz


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11