Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sem prosím pište svoje komentáře, názory, dotazy a připomínky, které nešly zařadit do konkrétní rubriky (stránky).
Máte-li chuť kritizovat na netu (nejenom moje obrázky), doporučuji přečíst si článek českého výtvarníka Jana DoležálkaKonstruktivní kritika - mýty a omyly

Uvítám zde odkazy na Vaše stránky s výtvarným zaměřením.

Vulgární, nemístné a provokativní komentáře, stejně jako spam a reklama budou smazány.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: kritika

(Menci, 11. 2. 2012 17:27)

Milá Michaelo,
v tomto se naše názory liší. Já jsem přesvědčena, že kritik sice nemusí umět dílo udělat lépe, ale měl by o věci něco vědět. A když o ní nic neví, tak se zdržet kritizování. Net i hospody jsou takových kritizujících „vševědů“ plné. Umíte si představit, že by se třeba trenér našeho národního mužstva řídil názory hospodských „fotbalových kritiků“ o tom – jakou měl udělat sestavu a co za taktiku hráčům poradit? Ale věřím, že názor některého fotbalového internacionála si rád vyslechne …
Sama se tím řídím a nenapadlo by mne na sportovním webu kritizovat výkon rozhodčího (i když teoreticky znám pravidla), na hudebním webu nějakou skladbu (i když slyším a u táboráku dokonce brnkám na kytaru ale nemám absolutní hudební sluch ani hudební vzdělání), na fotografickém webu umístěné fotky (i když často, ale amatérsky fotím), na webu o módě – co je a co není nyní „trendy“ a „in“ (jako výtvarnice tam mohu ale už sdělit, zda to barevně ladí nebo ne) ….
Stejně tak ve výtvarném umění. Ráda si poslechnu kritiku od známého umělce nebo i od amatérského výtvarníka, který má také webové stránky, fotí si sám své obrazy a potýká se stejně jako já s jejich nedokonalou prezentací. Proto se tady ptám některých kritiků, zda mají také své stránky = něco o tom ví. Ale kam mne má podle Vás posunout kritika typu: „Kreslení nerozumím – ale vidím, že všechny Vaše obrázky jsou anatomicky špatné“?
Může mne taková kritika někam posunovat?? Nejsem neomylná, určitě dělám chyby, na web svá díla nijak nevybírám, takže i mezi nimi může být některý konkrétní obrázek anatomicky chybný. Ale určitě ne všechny!!
Se svým přítelem určitě také diskutujete nad Vašim konkrétním obrázkem. Kdyby Vám řekl: „Všechny tvoje obrázky jsou špatně, běž raději vařit!“ tak byste jeho kritiku také vítala a posunovala Vás někam?

Apropo … četla jste ten odkaz, co z něho citujete, celý ? Autor tam přece pokračuje – cituji: „K férové kritice je potřeba kromě případného kontextu znát i mnoho věcí z oboru. Jen takový člověk může mluvit skutečně k věci a jeho komentář má hodnotu. …“ a pokračuje: „…Je proto dobré vědět, nakolik se kritik v oboru orientuje, jestli je možné jeho kritiku přijmout, nebo ne. …“
A to přece nejlépe poznám právě z jeho stránek.
I když hlavním důvodem, proč nabízím kolegům dát sem odkaz na své stránky je nabídka vzájemného srovnávání a neanonymní komunikace. Nikoliv odmítání kritilky - jak mi tady podsouváte.

výtvarné potřeby WWW.ARTIES.CZ

(Monika Saiverová, 10. 2. 2012 10:46)

Ahoj, všem výtvarným nadšencům, kteří nedokáží malování vyhnat z hlavy. Ráda bych vás pozvala na stránky internetového obchodu www.arties.cz. Příjde si jistě na své. Kvalitní lněná a bavlněná plátna všech rozměrů za skvělé ceny, olej, akryl, akvarel, pastel, tužky a vše co k těmto výtvarným technikám potřebujete. Monika

Realistické obrazy

(Plecháč Rudolf, 30. 1. 2012 10:34)

Díky tomu,že existuje internet,jsem se dozvěděl o Vás a mohl si prohlédnout vaši tvorbu která mě zaujala i když nejsem nějaký expert ale vyložený laik. Prostě mám rád realistické obrázky ať je to příroda nebo portrét. To nacházím u Vás na vašich prezentačních stránkách-děkuji.

Objednnaná karikatura

(Jindřich Tyralík, 27. 1. 2012 9:10)

Dnes nám dorazila objednaná karikatura a jsme s ní nadmíru spokojeni.
Všem vřele doporučuji.

V budoucnu jistě ještě několikrát využiji služby paní Blanky.

S pozdravem a přáním mnoha úspěchů

Takže jste překreslovač

(Lenka Husáriková, 14. 3. 2011 16:13)

Váš výrok:
"Ad.: proporce
(Menci, 3. 11. 2010 11:08)
Většina ukázek na mé stránce je kreslená podle fotek.
Abych zachovala podobu, tak překresluji tu fotku co nejpřesněji. Netroufám si tam tvary moc opravovat aby nevznikl sice "dokonalý" portrét, který ale nebude zákazníkovi podobný. Všimněte si, jak vypadá člověk na fotce třeba z mobilu. Více o tom píšu tady: http://www.art-atelier.eu/faq.php#o4 ... ale většina lidí se tím neřídí :-(
Jakou mám předlohu, tak maluji a nic víc s tím nenadělám."

Vážená paní Blanko, to si děláte legraci? Několikrát se v textech odvoláváte na "Staré Mistry" a poté napíšete takový "blábol"? Bohužel jich v tomto blogu píšete spousty. Neustále de-facto shazujete laiky a jejich "vidění" (všímání si souvislostí, nepřesností, atd), které má většina píšících daleko lépe vytrénované jak vy. Vaše znalost anatomie obličeje je naprosto nulová a to ti "laici" právě vidí. Oni nehodnotí vaší barevnost, nebo vaší schopnost stínovat (k tomu se ještě nikdo bohužel nedostal). Hodnotí vaši ignoranci k anatomii - kterou vy se snažíte ve svých "dílech" násilně měnit proti přírodě. Paní Blanko, vezměte si atlas lidského těla - zajděte nejlépe na patologii a poproste je o možnost se začít vzdělávat v "anče". Poté co jim předložíte vaše "díla" vás určitě neodmítnou.

Pokud chcete i nadále špatně kreslit portréty, tak je aspoň neučte kreslit druhé.

Hlavně je drzost neustále vzkazovat kritikům vašich děl "ukažte vy svoje díla". Proč by to dělali? Vy jste šla se svojí "kůží na trh" dobrovolně. Oni jsou tu od toho aby se vyjádřili a to také jak jsem si mohla přečíst dělají svědomitě byť u vás absolutně bez pokorné odezvy.

Jsem moc ráda, že vaši návštěvníci a jak se jim snažíte "vnutit" - potencionální zákazníci se nebojí napsat a vyjádřit svůj názor. Bez nich by blogy neměly žádnou cenu ani smysl.

Dost mne překvapuje i odvolávání se na špatné zobrazení vašich děl na PC. Nevím jakou máte vy představu či vzdělání v oblasti grafiky na PC - zřejmě také dosti nulovou, když lidem říkáte, že vaše díla vypadají mnohem lépe ve světě reálném. Paní Blanko, i v tom pravdu nemáte. Reálný svět vám anatomii nespraví. Prostě když vám chybý lícní kosti i na PC tak nebudou ani na originále. Něco jiného je barevnost. Ta jiná být může. Né každý jedinec si umí kalibrovat monitor či skener, že?

Chyby v kresbě neskryjete ani neokecáte.

Pokud budete kreslit či malovat kopie románských děl, pak ano, anatomii v té době "Staří Mistři" neznali a pak vám uvěřím. Ale jinak ne.

Smiřte se s kritikou nebo se už konečně naučte kreslit. - Pořád jen kopete okolo sebe. Mě jste zatím nepřesvědčila.

Pevnou ruku, zdravej rozum, mnoho budoucích znalostí a budoucích spokojených zákazníků vám přeje Lenka Husáriková - malba, kresba, grafika

Re: Takže jste překreslovač

(Nezbeda, 1. 4. 2011 23:14)

Lenka - malba, kresba, grafika.. To mluvi samo za sebe :-))))) Jsi vtipna. No spis smesna. Ja jsem pani Blance fotku poslala, ja jsem od ni portret obdrzela, ja jsem s nim byla spokojena, protoze to bylo uplne presne podle fotky. A vy? Vy mate nejakou zkusenost? Taky jste si nechala udelat neco na zakazku, nebo jen kecate? Pani Blanka vsude upozornuje, ze kresli na objednavku podle fotky. Tak co vic chcete, vy malbo kresbo grafiko?

Re: Takže jste překreslovač

(Nezbeda, 1. 4. 2011 23:20)

"zajděte nejlépe na patologii"

Joo, tam uvidi teprve pekne propadle licni kosti :-)) Tam ma jako poznat, jak vypada lidska tvar, jo? No ty jsi asi studovala mrtvoly zblizka - v zrcadle :-)))

Re: Re: Takže jste překreslovač

(Kaerpi, 25. 10. 2011 19:37)

Nejde o podobu mrtvol, nýbrž o stavbu lebky, pokud si slečna Blanka nkd ynic nnastudovala, pokud si ani neosahala vlastní tvář- čož by hodně pomohlo- nemůže vědět jaká je stavba obličeje, pod kůží, pod svaly. A pokud je zdeformovaná základní lebka, je deformováno vše. N vysokých školách uměleckého zaměření je běžná praxe vodit studenty na patologii a zde jim ukazovat napojení svalů, kloubů, kostí a stavbu celého těla. Nemůže čekat že podle fotografií stvoří něco světoborného, fotografie je plochá a stejně tak je plochá výsledná kresba.

Re: Re: Re: Takže jste překreslovač

(Menci, 25. 10. 2011 21:06)

Kaerpi, děkuju za tu "slečnu" :-)
Jsem ročník 1951 a něco o tom, co mám nastudovaný, píšu na svých stránkách jinde. S plochostí fotky máte pravdu, pořádný portrét také doporučuji kreslit raději podle živého modelu.
Tady ale už po několikáté píšu, že ukázky portrétů zde jsou nakresleny podle fotek, které mně poslali moji zákazníci. Já ty fotky jenom co nejvěrněji překresluji. (I s vyfocenými chybami v anatomii.) Vím, že to není nic světoborného! Musí mně stačit, že zákazníci jsou s mojí prací spokojeni :-)
Rady o anatomii opravdu nepotřebuji. S autorkou tohoto vlákna (kolegyní/konkurentkou L.H.) tady proto nijak nepolemizuju.

Re: Re: Re: Re: Takže jste překreslovač

(Nela, 8. 12. 2011 14:21)

Milá dámo,
jsem poloprofesionální grafička a neměla jsem chuť Vám sem psát negativní komentáře i přesto, že malovat ani kreslit portréty očividně neumíte, respektive umíte, ale připomíná to pouze lidi přejeté parním válcem.

Pozastavila bych se však nad touto Vaší větou:
"Já ty fotky jenom co nejvěrněji překresluji. (I s vyfocenými chybami v anatomii.)"

Kde jste proboha ztratila rozum, když se odvážíte tvrdit, že foťák VYFOTÍ CHYBU V ANATOMII?? Žijeme ve stejné realitě?? Troufám si říci, že nikoliv. Fotkami a jejich úpravou se zabývám řádku let a toto Vaše tvrzení je opravdu důkazem, že jste pouze ignorant odmítající přiznat si vlastní necschopnost a nikoli umělec. Mám okolo sebe opravdu dobré klasické i moderní umělce a dětství jsem strávila v ateliéru mého souseda - pana Jiřího Anderle - momentálně snad nejslavnějšího současného českého malíře (http://www.anderle.cz/). Upřímně mám chuť za ním zajít, ukázat mu Vaše díla a poprosit ho o stručný komentář. Ono by jste se asi divila, kdyby si Vás vzal na paškál opravdový profesionál, co má za sebou stovky obrazů, desítky vyzkoušených technik a lety prověřené oko.

Je mi Vás líto, že nedokážete přenést přes srdce pravdivou kritiku a radila bych Vám se o tu anatomii opravdu více zajímat. Zvlášť, když si za svá díla stanovujete tak nekřesťansky vysoké částky.

Po shlédnutí galerie Vašich výtvorů bych si dovolila tvrdit, že talent nepochybně máte! Například ty dřevokresby či některé repliky starých obrazů mi přijdou dobré, ale ty portréty podle fotek jsou skutečně tragicky nepovedené. Opravdový umělec by ovšem takový paskvil světu neukazoval a už vůbec by si ho nedovolil prodávat.

Na sluníčkové komentáře vlastních zákazníků moc nedejte. Když si to již jednou objednali, půjdou do toho. A vzhledem k tomu, že by to sami líp nedokázali (Váš poměrně častý argument) a portrét od někoho, kdo to vážně umí by asi nezaplatili - jsou tedy nadmíru spokojeni s tak dobrým obchodem. Podívejte se například na spousty obchodnic z Fleru - kde se další desítky lidí naprosto rozplývají na krásou, originalitou a dokonalostí provedení nějkého hadru, který by nikdo se zdravou sebeúctou nenavlíkl ani na mrtvolu svého největšího nepřítele.

Dokažte tedy že máte soudnost a srdce opravdového umělce a buď přestaňte vytvářet takováto polodíla nebo dejte té lekci anatomie šanci - uvidíte, že se Vám to bohatě vyplatí!

Re: Re: Re: Re: Re: Takže jste překreslovač

(menci, 8. 12. 2011 17:12)

Paní nelo, Vy píšete, že jste poloprofeionální grafička? To pak opravdu nevíte - jaké chyby nejenom v anatomii Vám udělá foťák?? Viděla jste třeba fotky z mobilu? Opravdu nemáte doma fotku - o které nevěříte - že to jste Vy, že takto rozhodně nevypadáte a radši jste ji neroztrhala?? Žijeme ve stejné realitě? Opravdu se řadu let zabýváte fotkami?? Umí běžný foťák správně zobrazit perspektivu? Když vyfotíte dům - má rovné, nebo prohnuté stěny? Udělejte si jednoduchý pokus: nakreslete si pečlivě na papír čtverec. Pak papír vyfoťte obyčejným foťákem a výslednou fotku si dejte na běžný monitor. Pak si přímo na obrazovce přeměřte, jestli je tam čtverec. Nemáte-li profesionální foťták a monitor - tak uvidíte, jaké zkreslení dokáže běžná technika. S obyčejným čtvercem. Natož pak s portréty.
Pana Anderleho si vážím, znám některá jeho díla, ... zkuste se ho zeptat, je-li nějaký rozdíl mezi jeho originály a fotkami těch originálů.
------------------------------------
Profesionálně kreslím portréty a publikuju je na netu od roku 1993. Kresbu (včetně anatomie) jsem studovala na VŠ - vždy za "jedna". Věřte mi, že o kreslení i malování něco málo vím, ale také se potýkám s nedostatky při jejich publikováním na netu. Netvrdím ale současně, že kreslím "dokonale" a bez chyb a že všemu rozumím. Jako tady někteří přispěvatelé, že? ;-)
Také nechápu, proč tady snižujete úroveň mých zákazníků? Vážím si jich a jsem ráda, když se ke mně vracejí a doporučují mé obrázky svým známým. Myslíte, že jenom Vy máte "zdravou sebeúctu" a tudíž patent na rozum??

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Takže jste překreslovač

(Nela, 9. 12. 2011 9:54)

Paní Menči,

opravdu bezpečně vím, že žádný foťák bez speciálního objektivu nazývaného "rybí oko" či jiných širokoúhlých objektivů určených k focení panoramat NEUMÍ udělat falešně křivě jakoukoli rovnou čáru. Jediná možnost jak toho docílit u běžného fotoaparátu včetně těch v mobilech je pohybovat jím v momentě, kdy je clona otevřená. Naprosto odmítám (po včerejší diskuzi nad vašimi portréty s několika opravdu profesionálními fotografy) že by taková zkreslení jaká se objevují na Vašich portrétech dokázal udělat fotoaparát. Ten prostě neumí posunout člověku jedno oko oproti druhému někam na tvář. Neumí vytvořit dojem, že mu po nose někdo dupal tak, že je zaplácnut vprostřed obličeje a vytváří dojem, že je ve stejné úrovni jako nadočnicové oblouky. Neumí disproporcovat obličej člověka tak, že mám dojem jak kdyby do Vašeho díla zasahoval Picasso. Neumí zobrazit ruku člověka tak, že mu vychází kdesi z prostoru místo z ramene. Takovou techniku prostě nikdo nemá. Zdá se ale, že ji zjevně vlastní všichni Vaši spokojení zákazníci.

Pokud jste anatomii studovala na VŠ na výbornou, tak bych Vám opravdu doporučovala veliké "opáčko", případně zažalovat vyučujícího, protože pokud Vás to učil takhle, zasloužil by si solidně proplesknout.

Ano, fotky z fotoaparátů jsou ploché stejně jako displej na kterém se zobrazují. Ovšem rozměry i perspektiva na něm zůstávají naznačeny a Vaším úkolem je je při kresbě brát v potaz. Pokud malujete reálný portrét osoby podle fotky, nemůže se Vám stát, že výsledný obraz zobrazuje spíše mutanta po černobylu než zdravého krásného člověka. Jediný portrét, který se vám jakž takž povedl a který je hodný vystavování je pan Brodský.

Pokud si stále tvrdošíjně stojíte za tím, že za ty do očí bijící disproporce může špatná technika, zkuste někdy u těch portrétů třeba zveřejnit originální fotografie podle kterých jsou kresleny.

Třeba Vám pak všichni uvěříme, že si Vaši zákazníci prostě jen neumějí vyfotit a schválně Vám posílají fotografie jejich rozpláclých a znetvořených obličejů.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Takže jste překreslovač

(Menci, 11. 12. 2011 16:37)

Tak nevím, paní nelo, jestli mám s Vámi pokračovat v diskusi? Totiž nejenom profesionální fotografové, s kterými "konzultujete", ale i amatérští fotografové vědí dobře (pokud někdy zkusili fotit architekturu), že každý objektiv (kromě focení z velké dálky s teleobjektivem) vám svislice (hrany staveb) pokřiví! Zkusila jste si můj jednoduchý pokus s vyfocením čtverce – kdy zobrazujete plochý čtverec na plochém displeji? Já svoje obrázky podobně „křivě“ vyfotím a pak tady zobrazuju. Marně zde již po několikáté upozorňuji, jak velký rozdíl je mezi originálem obrázku a jeho fotografií. (To uzná jen ten, kdo se o totéž na webu také pokouší.) Chápete, že s prostorovým objektem – například vyfocením globusu (nebo lidské hlavy) – je pak ploché zobrazení ještě zkreslenější? A "pohybováním" snímek rozmažete – nikoliv pokřivíte. O tom si ale běžte diskutovat někam na blog o fotografování – prosím už ne tady.
------------------------------
Chválíte mi "jen" portrét pana Brodského, mně se líbí z těch známějších celebrit i portrét: Viktor Preis, Ludvík Vaculík, Stela Zázvorková, Daniela Kolářová, … viz.: http://www.art-atelier.eu/16-celebrity.php
Všechno jsou to sice už starší portréty, takže jsou na nich všichni o dost mladší, přesto jsou k poznání i bez toho, že bych současně ukázala i fotky, podle kterých jsem je kreslila?
Ale pokud Vy "všechny" moje portréty vidíte tak, jak popisujete: „ … oko posunuté na tvář, rozdupaný nos, mutanti z černobylu …“ tak možná máte problém s vlastním viděním? Pak plně chápu, že si portrét ode mne neobjednáte ;-) Tím netvrdím, že "všechny" moje portréty jsou dokonalé! Určitě se na nich dají chyby najít, ovšem s Vašim příkrým hodnocením nesouhlasím!
Jak ne/umím přijímat kritiku popisuju tady o kousek níže – menci 5. 11. 2011 9:47)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Takže jste překreslovač

(Verů, 24. 1. 2012 21:21)

Nechci se Vám vměšovat do válečné debaty ale já mám problém z anatomii v obličeji také a trochu proporce. Chtěla byh Vás slušně poprosit o nějakou radu kde bych se mohla zdokonalit a naučit. Na netu toho moc není tak Vás snažně prosím o slušné rády. Děkuji předem Veronika

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Takže jste překreslovač

(Menci, 26. 1. 2012 17:47)

Ne netu těch návodů opravdu moc není, ale ve větších knihkupectvích je knih o kreslení portrétů opravdu hodně. Nejsou sice nejlevnější, ale návody tam mají různé a docela dobře propracované. Jejich základem je většinou "Zlatý řez", kde už renesanční mistři stanovili ideální proporce - například - že hlava je 1/7 těla lidí, 1/8 těla modelky (mají delší nohy) a 1/4 až 1/6 těla dítěte - to dle věku. Nebo: že na obličeji při přímém pohledu jsou oči v polovině hlavy, (hodně začátečníků je kreslí často někde na čele), uši jsou mezi obočím a koncem nosu (až koutky úst), ústa že jsou tak široká, jako panenky očí od sebe, mezera mezi očima je tak široká, jako je široké oko ... jsou tam rúzné tvary obličejů, Vy si do nich nakreslíte mřížky a osy a obličej pak konstruujete podobně jako inženýr kreslí řez převodovkou :-)
Je to výborné cvičení a hodí se pro kresby do módních časopisů. Pro kresbu reálných lidí už ale musíte "umět vidět" ... že třeba novácká hlasatelka Lucie Borhyová má oči šířeji od sebe a její kolegyně Markéta Fialová má zase užší rty, většina lidí má také každé oko jinak velké, málokdo má osově souměrnou bradu, ... a pokud někdo tohle všechno nevidí, nemůže být malířem portrétů. Nestačí se naučit pár pouček a pak kritizovat, když to má měkdo nakreslené jinak. ;-)
-------------------------------------------
Cvičit "vidění" můžete třeba takto: na vajíčko si fixkou nakreslete podle výše uvedených zásad obličej (oči v polovině atd. a to včetně vlasů a základních os). Poté to vajíčko různě natáčejte a sledujte, jak se mnění vzdálenosti jednotlivých částí při pohledu shora, zespodu a z různých úhlů. (Všímněte si, že z důvodu kulatosti vajíčka už to pak není v těch osách - jak je popsáno při přímém pohledu.) Snažte se to věrně překreslit na papír. Teprve, až toto zmáknete, přejděte na složitější kresbu třeba obličeje panenky z různých úhlů a teprve až Vám umístění částí sedí, začněte se stínováním a dalšími fígly portrétů. Ono nakreslit trojrozměrný objekt na dvojrozměrný papír také není "jen tak".
--------------------------------------
Samozřejmě, že nejlepší pro výuku je kontakt se zkušeným malířem, který Vám přímo na Vašem papíře poradí, co a jak. Existují i různé kurzy malování - využijte je. :-)
Přeji Vám, aby Vám malování přinášelo radost do života.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Takže jste překreslovač

(Trepifajxl, 21. 1. 2012 15:06)

Zábavné čtení... Ala mám radost, že jste studovala a nosila domů samé jedničky. To takový pan Zrzavý, toho dokonce vyrazili z akademie...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Takže jste překreslovač

(Menci, 26. 1. 2012 17:51)

Njn ... Mistr Zrzavý mne předběhl ;-)
Ještě že vím, že Einstein propadal z matiky a fyziky ... ten taky předběhl plno inženýrků, že?
:-D

Re: Takže jste překreslovač

(Yumii, 16. 4. 2011 15:29)

Já s tímto komentářem naprosto souhlasím :)
Nejenže se jedná o neuvěřitelný kýč, ale ještě o špatně provedený kýč. Kreslit podle fotky je neuvěřitelně jednoduché a Vy, paní Blanko, očividně nezvládáte ani to. :) Chyby v anatomii a proporcích jsou na první pohled zřejmé a ve vší upřímnosti - je smutné, že někdo taková díla kupuje. Stejně tak je smutný přístup "ukaž co umíš a až potom kritizuj".
Profesionál (zatím) nejsem, ale dovoluji si tvrdit, že vím, o čem mluvím.

Re: Re: Takže jste překreslovač

(Menci, 25. 10. 2011 21:18)

Takže: "... profesionál (zatím) nejste a víte o čem mluvíte ..." - předpokládám tedy, že také kreslíte?
Přečtěte si můj úvod zde úplně nahoře: "Uvítám tady odkaz na Vaše stránky"!!
Je úplně jednoduchý svá díla na net pověsit - tak se s nima tady pochlubte - určitě se na ně nejenom já ráda podívám :-)
Vždyť hlavně kvůli tomu tady mám tu diskusi.
Vůbec přece nevadí, že Vaše díla jsou zatím možná amatérská ...

:)

(inka, 30. 10. 2011 12:57)

nezlobte se na mne, ale kreslit neumíte. Neumíte ani (podle přečtení knihy návštěv) akceptovat kritiku. No, Vaše věc:) Ale tohle, tohle bych světu opravdu neukazovala..i na Karlově mostě se najde většina těch, kteří to umí líp, než vy. Ano, také se malbě, kresbě atd věnuji. Ale na net , a na prodej, dávám opravdu pouze to, co je bez vyjímky dobré. Vaše portréty mají často špatné proporce-pokud už nějaké mají. nehledně na spoutu dalších fatálních chyb. Do zrcadla bych se na sebe nemohla poívat, tohle co vy považujete za um -kdybych měla prodávat...


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

následující »